آموزش تعویض ریموت دزدگیر ماشین
ریموت دزدگیر شما خراب شده؟ قصد تعویض آن را دارید اما دانش کافی در این زمینه ندارید؟ جای نگرانی نیست، کافیست با آموزش تعویض ریموت دزدگیر ماشین همراه ما باشید.
ما در این آموزش به شما نحوه تعویض ریموت دزدگیر ماشین را بهطور کامل توضیح میدهیم تا دیگر نیازمند مراجعه به تعمیرکار و پرداخت هزینه نباشید. برای خرید عمده دزدگیر ماشین میتوانید به سایت رادیومونتاژ سر بزنید و حتی نمایندگی فروش دزدگیر ماشین را از این برند بگیرید.
ریموت دزدگیر ماشین چیست؟
قبل از اینکه به سراغ آموزش تعویض ریموت دزدگیر ماشین برویم، بهتر است تا کمی در خصوص دزدگیر ماشین و کاربرد آن صحبت کنیم. از ریموت کنترل یا ابزار کنترل از راه دور برای باز و بسته کردن درب ماشین، قطع کردن صدای آژیر و باز کردن صندوق عقب خودرو استفاده میشود. ریموت دزدگیر خودرو یک وسیله برای انتقال فرمان به مرکز کنترل است. در واقع ارتباط بین مرکز فرمان و ریموت دزدگیر با واسطههای رسیور انجام میشود.
فرمان اجرا توسط سیگنالهای ماکروویرو به رسیور منتقل میشوند، در قسمت رسیور سیگنالهای فرمان جدا میشوند. سپس رسیور سیگنالهای فرمان را دکود و فرمان را به مرکز کنترل منتقل میکند تا عملیات متناسب با این فرمان اجرا شود.
برای اینکه فرآیند ارسال و دریافت اطلاعات مقدور باشد، فرکانس کاری ریموت و رسیور باید مشابه باشد. از مهمترین فرکانسهایی که در ریموت دزدگیر ماشین از آنها استفاده میشود، میتوان به 433، 315 و 868 مگاهرتز اشاره کرد.
انواع تعویض ریموت دزدگیر ماشین
همانطور که در بالا گفتیم، ریموت کنترلها از نظر سطح فرکانس به سه دسته 433، 315 و 868 مگاهرتز تقسیم میشوند. از نظر نوع نیز این ریموت کنترلها به سه دسته ریموت هاپینگ، کد لرنینگ و کد فیکس تقسیم میشوند.
1- تعویض ریموت دزدگیر ماشین _ کد فیکس (Fix code)
در این نوع از ریموت دزدگیرها برای شناساندن ریموت به رسیور به تعدادی دیپ سوئیچ بر روی رسیور و تعدادی جامپر در داخل برد الکتریکی ریموت نیاز است. وضعیت قطع و وصل بودن این جامپرهای کار گذاشته شده بر روی برد الکتریکی ریموت باید دقیقا مشابه با دیپ سوئیچهایی که بر روی رسیور سوار شده است، باشد.
این هماهنگی شرط اصلی برای شناسایی فرمانهای صادر شده از طرف ریموت به رسیور است. برای وصل کردن این جامپرها بر روی ریموت دزدگیر ماشین نیاز به لحیم کاری است. به همین دلیل اگر آدم آچار به دستی نباشید، شاید این کار کمی برای شما مشکل باشد.
تعداد وضعیتهایی که جامپر را میتوان در آن قرار داد، کم است. به همین دلیل این نوع از ارتباط بین رسیور و جامپر امنیت کمی داشته و به راحتی امکان کپی کردن آن وجود دارد. عدم امکان حذف یک ریموت به تنهایی از روی رسیور یکی دیگر از مشکلات مهمی است که تعویض ریموت دزدگیر ماشین کد فیکس دارد. به این ترتیب اگر یکی از ریموتها گم شود، شما باید وضعیت تمامی دیپ سوئیچ و جامپرها را تغییر دهید تا ریموت گم شده دیگر فعال نباشد.
2- تعویض ریموت دزدگیر ماشین _ کد لرنینگ (Code Learner)
این نوع از ریموت کنترلها نسبت به ریموت کنترل کد فیکس امنیت بیشتری دارند. در ریموتهای کد لرنینگ کد شناسایی بین ریموت و رسیور به صورت نرمافزاری تولید و تشخیص داده میشود. به این ترتیب که با زدن یک دکمه بر روی رسیور، رسیور در حالت شناسایی قرار میگیرد، سپس با زدن یک کلید از ریموت دزدگیر ماشین کد مربوط به ریموت در رسیور ذخیره میشود.
اینکه چه تعداد ریموت را میتوان در رسیور ذخیره کرد به ظرفیت حافظه آن بستگی دارد. برای مثال برخی از رسیورها توانایی ذخیره 250 و برخی دیگر میتوانند تا 500 ریموت را نیز ذخیره کنند.
تنوع کدهای ارتباطی ریموت و رسیور کد لرنینگ بسیار کم است و به همین دلیل در برخی از موارد مشاهده شده که ریموتهای دزدگیر خودرو باعث ایجاد اختلال در عملکرد ریموت درب پارکینگ شده است. اگرچه امنیت این نوع از ریموت کنترلها نسبت به ریموت کنترل کد فیکس بیشتر است؛ اما به دلیل محدود بودن تنوع کد و ثابت بودن کد ارتباطی بین رسیور و ریموت، احتمال کپی برداری از آن بالا است.
3- تعویض ریموت دزدگیر خودرو _ هاپینگ
در این روش ارتباط بین ریموت و رسیور با استفاده از یک کد ارتباطی برقرار خواهد شد. این کد ثابت نبوده و هر بار ریموت از یک کد ارتباطی جدید استفاده می کند. در روش هاپینگ حدود 16 بیلیون حالت برای کد دادن وجود دارد و عملا کپی برداری از آن را غیر ممکن میکند. البته به منظور افزایش امنیت این ریموت کنترلها، طراحان شناساندن ریموت کنترل به رسیور را فقط از طریق خود رسیور امکانپذیر کردهاند.
نحوه تعویض ریموت دزدگیر ماشین
ریموت دزدگیرهای ماشین به گونهای طراحی و ساخته میشوند که میتوان اطلاعات موجود بر روی آنها را پاک و اطلاعات یک ریموت دیگر را بر روی آنها ذخیره کرد. بعد از ذخیره اطلاعات بر روی ریموت، هر دوی این ریموتها مانند هم عمل خواهند کرد.
البته ریموت کنترلهای هایپینگ به این راحتی کپی نمیشوند، پس قبل از خرید ریموت در خصوص نوع، فرکانس و .. آن مطمئن شوید. تعویض ریموت دزدگیر ماشین کار سادهای است و برای انجام آن کافیست تا مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
اولین قدم تعویض ریموت، تعیین فرکانس
برای اینکه بتوانید این کار را انجام دهید، در قدم اول شما باید فرکانس و طول موجی که ریموت اصلی بر روی آن فعال است، داشته باشید. اگر فرکانس را ندارید، میتوانید فرکانس آن را با استفاده از یک دستگاه فرکانسیاب مشخص کنید. البته با باز کردن دستگاه ریموت و خواندن عدد کریستال ریموت نیز میتوان، طول موج ریموت را متوجه شد. فرکانس ریموت کنترل دوم و ریموت کنترل اصلی شما باید با هم یکسان باشند.
قدم دوم، آماده سازی ریموت دوم
برای آماده سازی ریموت شما باید تمامی اطلاعاتی که بر روی آن است را پاک کنید. برای این منظور باید کلیدهای باز و بسته بودن ریموت (A و B) را با هم فشار دهید و آن را نگه دارید تا چراغ LED ریموت سه بار پشت هم چشمک بزند.
اکنون همانطور که کلید A را نگه داشتهاید، دکمه B را رها کنید و چندین بار کلید A را پشت سر هم فشار دهید. چراغ LED ریموت شما شروع به چشمک زدن با سرعت بالا میکند. اکنون کلید A را نیز رها کنید، نشانه خالی بودن ریموت کنترل شما این است که با هر بار فشار دادن کلیدهای موجود بر روی ریموت چراغ آن روشن نمیشود.
قدم سوم تعویض ریموت دزدگیر ماشین، کد دهی
بعد از انجام مراحل بالا شما باید ریموت اصلی و ریموت دوم (خام) را روبهروی یکدیگر قرار دهید. سپس هر کدام از کلیدهای مشابه (برای مثال کلید قفل) را به مدت زمان 5 تا 10 ثانیه بهطور همزمان نگه دارید تا چراغ ریموت خام سه بار به سرعت و بعد از آن سه بار به صورت آهسته چشمک بزند.
در نهایت چراغ به صورت دائم روشن بماند. این کار را برای تمامی کلیدهای موجود بر روی ریموت دزدگیر باید انجام دهید تا تمامی کلیدها بر روی ریموت دوم کپی شود.
* توجه داشته باشید که آنتن برخی از گیرندههای ریموت در قسمت پشتی ریموت تعبیه شده است. اگر ریموت شما از روبهرو کد نگرفت، ریموتها را پشت به پشت هم قرار دهید و مراحلی که در بالا توضیح داده شد را یک بار دیگر انجام دهید.
سخن پایانی
در بالا بهطور کامل در خصوص تعویض ریموت دزدگیر ماشین صحبت کردیم. بهتر است بدانید مطالبی که در این مقاله به آنها اشاره شد تنها برای ریموتهایی با قابلیت کپی شوندگی کاربرد دارد. معمولا به ریموتهایی که این قابلیت را دارند، ریموتهای یونیورسال یا بلوتوثی میگویند.
این روشها برای دستگاههایی که گیرنده مخصوص به خود را دارند، قابل اجرا نیست و بایستی طبق دستورالعملهای مخصوص همان شرکت گیرنده تنظیم شوند. اگر در خصوص مواردی که در بالا به آنها اشاره شد، سوال یا نکته نظری دارید در قسمت دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید.
No comment