مانیتور ویندوز وینکا
مانیتور یا صفحه نمایش متداولترین دستگاه خروجی بوده که از آن برای نمایش اطلاعات استفاده میگردد و دارای انواع مختلفی است . یک صفحه نمایش مانند تلویزیون ها می تواند رنگی یا تک رنگ باشد . در محیط Dos معمولا صفحههای نمایش دارای 25 سطر و 80 ستون هستند و در هر ستون یک کاراکتر تایپ میشود . وقتی اطلاعات از طریق صفحه کلید وارد کامپیوتر میشوند، در صفحه نمایش ظاهر میگردند تا از صحت آنها اطمینان حاصل شود . بعضی از کامپیوترهایی که مانند Labtop ها قابل حمل یا Portable هستند دارای نوعی صفحه نمایش به نام صفحه نمایش تخت می باشند . در این نوع کامپیوترها، میزان مصرف برق از درجه اهمیت ویژهای برخوردار است، زیرا این کامپیوترها معمولا در مکانهایی که امکان دسترسی به برق نیست کار میکنند و صرفهجویی در مصرف برق در آنها بسیار حائز اهمیت می باشد.
کلیه تصاویر، اعم از کاراکترهای گرافیکی، حروف، ارقام و علایم ویژه و تصاویر گرافیکی به وسیله نقاط کوچکی به نام Pixel ساخته میشوند . کیفیت تصاویر، در درجه اول به طراحی قطعات الکترونیک و در درجه دوم به اندازه و تراکم نقاط، که اصطلاحا به آن تفکیکپذیری صفحه نمایش یا Resolution گفته میشود، بستگی دارد. کلیه کاراکترها در محدوده معینی از نقاط تعریف میشوند که به آن ماتریسکاراکتر گفته میشود. ماتریسکاراکتر مجموعهای از نقاط روشن و خاموش در صفحه نمایش میباشد که به هر یک از این نقاط، همان پیکسل میگویند. هر چه تعداد پیکسلهای موجود در ماتریسکاراکتر بیشتر باشد، وضوح تصاویر و کاراکترها نیز بیشتر خواهد بود. مانند 600 ×800 پیکسل یا 768×1024 پیکسل.
مانیتورها در چند دسته تقسیمبندی میشوند:
1- مانیتور های لامپ تصویری یا CRT
2- مانیتور های LCD
3- مانیتور های LED
مانیتورهای لامپ تصویری یا CRT : در چند سال اخیر رونق فراروانی در بین کاربران داشته اند . این مانیتورها در اندازه 12 و 14 اینچ به بازار عرضه شدند ، سپس استفاده اندازه از 15 و 17 اینچ آنها در بین کاربران رونق گرفت که در حال حاضر اندازه 17 اینچ آنها بیشتر مورد استقبال میباشد. در حال حاضر انواع 19، 21 و 22 اینچ نیز ساخته شده اند که به دلیل قیمت نسبتا بالاتر، کمتر مورد استفاده عموم قرار میگیرند. این نوع مانیتورها دارای صفحات محدب و تخت هستند که نوع صفحه تخت آنها بین کاربران پرطرفدارتر است. ایجاد تصویر در این مانیتورها بهوسیلهء پرتاب الکترونها و هدایت آنها به کمک میدانهای الکترومغناطیسی صورت می گیرد.
مانیتورهای LCD : مانیتورهایی هستند با قطر کم و بدون لامپ تصویر و قطر آنها در حدود 4 سانتیمتر است. مانیتورهای LCD را با نام کریستال مایع نیز میشناسند، زیرا این مانیتورها از کنار هم چیدن سلولهای کریستال مایع بوجود میآیند. به این مانیتورها باید از زاویه مستقیم نگاه کرد تا تصویر به خوبی دیده شود.
مانیتورهای LED : مانیتورهایی هستند شبیه به LCDها، که برای نمایش تصویر از دیودهای نوری استفاده میکنند.
اکنون برای آشنایی بیشتر شما، به مقایسه مانیتورهای CRT و LCD میپردازیم:
مانیتورهای LCD دارای روشنایی یا Brightness بین 2 تا 4 برابر مانیتورهای CRT هستند اما در مورد وضوح تصویری یا Contrast مانیتورهای CRT 2 تا 4 برابر مانیتور های LCD می باشند.
زاویه دید یا Viewing Angle مانیتورهای CRT بیش از 150 درجه است. درصورتی که در مورد مانیتورهای LCD معمولی این رقم حداکثر معادل 90 درجه است.
امواج مغناطیسی مانند آهنربا و امواج الکترومغناطیسی مانند موبایل روی مانیتورهای CRT ایجاد اختشاش تصویری میکنند ولی مانیتورهای LCD از این آسیب در امانند.
به دلیل تکنولوژی ساخت هر یک از مانیتورها، مانیتورهای CRT در مرکز بسیار شفافترند درصورتیکه مانیتورهای LCD در گوشهها روشنتر هستند.
مانیتورها CRT قدرت و انعطاف بیشتری برای مطابقت با رنگهای قابل دریافت چشم انسان دارند. همچنین مانیتورهای CRT نسبت به مانیتورهای LCD دارای کیفیت رنگ و خلوص رنگ بیشتری هستند.
بزرگترین اشکال مانیتورهای LCD احتمال ایجاد پیکسل سوخته یا Defective Pixel بر روی صفحه نمایش آنها است. وبزرگترین مشکل مانیتورهای CRT لرزش تصویری یا Flickering آنها است، که البته در صورتیکه فرکانس 85Hz و بالاتر پشتیبانی شود، این لرزش محسوس نخواهد بود.
مانیتورهای CRT به طور معمول 120watt انرژی مصرف میکنند و این درحالی است که مانیتورهای LCD تنها 40watt مصرف انرژی دارند.
وزن یک مانیتور CRT درحدود 13 کیلوگرم است و یک مانیتور LCD تنها حدود 3 کیلوگرم وزن دارد.
همچنین مهم است که بدانیم مانیتورهای LCD علاوه بر تولید گرمای کمتر، آثار سوء بسیار کمتری بر چشم دارند. همچنین یکی از موارد بسیار خطرناک درباره مانیتورهای CRT انتشار گازهایی است که به واسطه گرما تبخیر شده و به بیرون متصاعد میشوند . این گازها برای انسان ف محیط زیست و بخصوص لایه ازن بسیان زیانبار هستند.
در آخر باید گفت برای پیروزی مانیتورهای LCD بر مانیتورهای CRT نیاز به زمان زیادی است، تا نواقصش برطرف شده و از نظر قیمت نیز بتواند با آن رقابت کند.
مانیتور ویندوز بهتره یا اندروید؟
مسلما نمی توان به طور صد در صد گفت که کدام یک از این سیستم عامل از دیگری بهتره زیرا هر کدام از آنها ویژگیها و قابلیت های مخصوص به خود را دارند و مهم این است که شما به عنوان کاربر چه می خواهید. سیستم عامل ویندوز یکی از بهترین و قدیمی ترین سیستم عامل های توسعه یافته توسط شرکت مایکروسافت است. این سیستم عامل دارای منبع بسته است، به این معنی که تحت مالکیت و مدیریت مایکروسافت است و توسعه دهندگان، دسترسی مستقیم به کد برنامه نویسی سیستم عامل ندارند، اما امنیت این سیستم عامل نیز بسیار بالا است.
در مقابل اندروید یک پلتفرم متن باز است، به این معنی به توسعه دهندگان از سراسر جهان اجازه می دهد تا در توسعه آنها شرکت کنند. آنها همچنین به کاربران اجازه می دهند تا تغییراتی را در صفحه اصلی انجام دهند و برنامه های دلخواه خود را از فروشگاه Google Play دانلود کنند. فروشگاه Google Play میلیون ها برنامه و بازی را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می دهد. اندروید قدرتمندترین سیستم عاملی است که میلیون ها برنامه و بازی را پشتیبانی می کند. این سیستم عامل در بین طرفداران سیستم صوتی و تصویری خودرو محبوبیت بیشتری دارد زیرا اندروید از سرعت بالاتری نسبت به نرم افزار ویندوز برخوردار است و برنامه های قابل نصب روی مانیتور ماشین اندروید می تواند تمام نیاز های یک کاربر را آماده و قابل استفاده کند.
فرق مانیتور اندروید با ویندوز از نظر امنیت
اندروید یک پلتفرم منبع باز است و به همین دلیل امنیت سیستم عامل ویندوز را ندارد. گوگل اندروید را به یک پلتفرم منبع باز تبدیل می کند و به کاربران اجازه می دهد برنامه های بیشتری را در فروشگاه Google Play بارگذاری کنند. درمقابل، سیستم عامل ویندوز در مقایسه با سیستم عامل اندروید محافظت بیشتری را به شما ارائه می دهد. نرم افزار ویندوز به سادگی سیستم عامل اندروید نیست. برای آپلود هر برنامه، کاربران باید از طریق بررسی های امنیتی سختگیرانه بگذرند. پس از تکمیل بررسی، آنها اجازه دارند بدون نگرانی برنامه ها و بازی ها را در فروشگاه ویندوز آپلود کنند.
فرق مانیتور اندروید با ویندوز از نظر عملکرد
سیستم عامل ویندوز یا WinCE به مراتب از سیستم عامل اندروید راحت تر و کاربرپسند تر است. به این معنا که کاربر به آسانی می تواند از برنامه ها استفاده کند و به تمام اجرای مانیتور فابریک خودرو دسترسی داشته باشد. در مقابل سیستم عامل اندروید به دلیل داشتن نرم افزار های کاربردی تر و اجزای تشکیل دهنده بیشتر، نسبت به ویندوز پیچیده تر بوده و کار با این نرم افزار سخت تر است.
فرق مانیتور اندروید با ویندوز از نظر قابلیت
سیستم عامل اندروید به دلیل طیف وسیعی از قابلیت ها نسبت به ویندوز از جایگاه بالاتری برخوردار است و بهترین گزینه برای افرادی است که علاقه زیادی به قابلیت های جدید و تکنولوژی دارند.
فرق مانیتور اندروید با ویندوز از نظر قیمت
قیمت سیستم عامل اندروید نسبت به نرم افزار ویندوز بالاتر است و این یک از معایب مانیتور اندروید محسوب می شود. قابلیت ها و ویژگیهای چشمگیر و هم چنین انعطاف پذیری محیط و نرم افزار و سخت افزار اندروید را می توانیم به عنوان مهمترین عوامل این اختلاف قیمت نام ببریم.
رخی از قابلیت های سیستم عامل ویندوز
- نمایشگر مولتی تاچ ( لمسی/حرارتی )
- جی پی اس و مسیریاب آفلاین و بدون نیاز به اینترنت فعال و گویای فارسی
- ورودی دیسک (DVD)
- ورودی مموری (Micro SD)
- ورودی فلش (USB)
- ورودی صدا (AUX)
- ورودی گیرنده دیجیتال تلویزیون آفلاین
- ورودی دوربین دنده عقب / دوربینجلو / دوربین ۳۶۰ درجه
- رادیو با موجهای FM-AM
- خروجی قدرتمند جهت راه اندازی سیستم صوتی ( باند، ساب/آمپلی فایر )
- خروجی مانیتور سرصندلی عقب
- قابلیت انتقال تصویر از موبایل به نمایشگر (Mirror Link) ( وابسته به نوع گوشی )
- قابلیت اتصال به بلوتوث جهت پخش موزیک، نمایش مخاطبین و برقراری تماس (سازگار با گوشی های اندروید و آیفون)
- قابلیت اتصال به کنترل فرمان فابریک خودرو
- دارای گارانتی شرکتی
- سوکت و نصب بصورت فابریک بدون دستکاری در سیم کشی فابریک خودرو و ابطال گارانتی
No comment